TERRANOVA Vitamin C 250mg Multi-Ascorbate (Non-Acidic) 50 caps

13.45

✕ Μη διαθέσιμο

Author : Όλγα Λυδάκη
 

Περιγραφή

Βιταμίνη C, μη όξινη, σε ειδική μορφή ως πολυασκορβική (Multi-Ascorbate) που δεν ερεθίζει το στομάχι.

Συμβάλλει:

  • Στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος
  • Στο φυσιολογικό σχηματισμό του κολλαγόνου για τη φυσιολογική λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων, των οστών, των χόνδρων, των ούλων, του δέρματος και των δοντιών
  • Στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος
  • Στην αύξηση της απορρόφησης του σιδήρου
  • Στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία
  • Στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες
  • Στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης
Μορφή: 50 κάψουλες φυτικής προέλευσης
Τρόπος λήψης 1-2 κάψουλες την ημέρα με το φαγητό
Ασερόλα Τι είναι: Είναι φρούτο της Καραϊβικής, το οποίο είναι γνωστό ως μια από τις πιο ισχυρές πηγές βιταμίνης C – για παράδειγμα ο χυμός Αcerola έχει αποδειχθεί ότι περιέχει 30 φορές περισσότερη βιταμίνη C από το χυμό πορτοκαλιού.

Που βοηθάει: Σας τροφοδοτεί με σημαντικές ποσότητες συμπληρωματικών αντιοξειδωτικών πολυφαινόλων ,όπως προανθοκυανιδίνες και κυανιδινο-3-ο-ραμνοζιδίων, καθώς και με καροτενοειδή.
Ακάι μπέρι
Ακάι μπέρι Τι είναι: Eίναι ένας καρπός με τη μεγαλύτερη τιμή ORAC (Ικανότητα Απορρόφησης Ριζών Οξυγόνου) που περιέχει σημαντική ποσότητα βιταμίνης Ε και ανθοκυανινών, καθώς και συνένζυμο Q10. Για την ακρίβεια, μια μελέτη που εκπονήθηκε το 2006 απέδειξε ότι το acai berry περιείχε την υψηλότερη τιμή ORAC έναντι ριζών υπεροξειδίου από οποιοδήποτε άλλο φυτό που είχε υποβληθεί μέχρι τότε σε δοκιμές.

Πού βοηθάει: Σας τροφοδοτεί με ισχυρά αντιοξειδωτικά, φλαβονοειδή, ανθοκυανίδες, κατά των ελευθέρων ριζών και συνολικά οφέλη στον οργανισμό.
Α- Λιποϊκό οξύ Τι είναι: Είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό που διατηρεί την δραστικότητα του στο υδάτινο περιβάλλον του κυττάρου αλλά και στα λιπιδικά τμήματα της μεμβράνης. Βρίσκεται στο σπανάκι, το κρέας, το συκώτι και τη μαγιά μπύρας.

Που βοηθάει: Το άλφα λιποϊκό οξύ χρησιμοποιείται από τον οργανισμό για το μεταβολισμό των υδατανθράκων και την παραγωγή ενέργειας. Επιπλέον, συμβάλλει στη μείωση του νευροπαθητικού πόνου ανακουφίζοντας από συμπτώματα όπως κάψιμο, μυρμήγκιασμα, δυσφορία, μούδιασμα και απώλεια αίσθησης, και στην προστασία εξέλιξης νευροεκφυλιστικών βλαβών. Συμβάλλει στην ανακούφιση και την πρόληψη παρενεργειών του σακχαρώδους διαβήτη όπως η διαβητική νευροπάθεια και οφθαλμολογική βλάβη.Είναι γνωστό για την ικανότητα του να αναγεννά οξειδωμένες μορφές Βιταμίνης C, Βιταμίνης Ε, Συνενζύμου Q10 και Γλουταθειόνης και επομένως να δημιουργεί ένα αντιοξειδωτικό πλέγμα το οποίο είναι σημαντικό για την σωστή λειτουργία των κυτταρικών διαδικασιών.

Ασβέστιο Τι είναι: Είναι το μέταλλο σε μεγαλύτερη αφθονία στο σώμα μας. Βρίσκεται αποθηκευμένο στα οστά και στα δόντια.

Που βοηθάει:
1. Απαιτείται για τη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών και των δοντιών,
2. Συμβάλλει στη φυσιολογική πήξη του αίματος,
3. Στη φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών που αποσκοπούν στην παραγωγή ενέργειας,
4. Στη φυσιολογική λειτουργία των μυών,
5. Στη φυσιολογική νευροδιαβίβαση,
6. Στη φυσιολογική λειτουργία των πεπτικών ενζύμων,
7. Παίζει ρόλο στη διαδικασία της κυτταρικής διαίρεσης και εξειδίκευσης

Συνιστώμενη Ημερήσια Πρόσληψη: 1000-1200mg

Σε ποιες τροφές υπάρχει; / Ποια συστατικά περιέχει;
Βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα καθώς και στο μπρόκολο, το κινέζικο λάχανο και το λάχανο kale.

Τί προκαλεί η έλλειψη της;
Η έλλειψη του ασβεστίου έχει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στη δομή των οστών. Μπορεί να οδηγήσει στην οστεοπενία και την οστεοπόρωση.

Παρενέργειες  / Αντενδείξεις:
Τα ανώτερα επιτρεπτά όρια για το ασβέστιο είναι 2000-2500mg την ημέρα. Η αυξημένη πρόσληψη ασβεστίου μπορεί να οδηγήσει σε υπερασβεστιαιμία, η οποία με τη σειρά της να προκαλέσει λίθους στους νεφρούς και ασβεστοποίηση των αγγείων.

Λιγότερα

Αραβινογαλακτάνες πεύκου
Αραβινογαλακτάνες πεύκου Τι είναι: Η αραβινογαλακτάνη είναι ένα βιοπολυμερές που αποτελείται από μονοσακχαρίτες αραβινόζης και γαλακτόζης. Είναι μια μορφή ίνας, που υπάρχει σε πολλά φυτά, αλλά σε μεγαλύτερες ποσότητες στα κωνοφόρα δένδρα, όπως το πεύκο.

Που βοηθάει: Οι αραβινογαλακτάνες είναι διαλυτές ινές που τρέφουν τα βακτήρια του εντέρου και βοηθά στην ενεργοποίηση συγκεκριμένων ανοσοκυττάρων για την υποστήριξη της βέλτιστης λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος.
Μαγνήσιο

Μαγνήσιο Τι είναι: Είναι ένα μέταλλο που βρίσκεται σε αφθονία στον οργανισμό μας.

Που βοηθάει:
1. Στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης,
2. ΣτηE106:H106ν ισορροπία των ηλεκτρολυτών,
3. Στη φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών που αποσκοπούν στην παραγωγή ενέργειας,
4. Στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος,
5. Στη φυσιολογική λειτουργία των μυών,
6.Στη φυσιολογική σύνθεση των πρωτεϊνών,
7.Στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία,
8. Στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών και των δοντιών,
9. Παίζει ρόλο στη διαδικασία της κυτταρικής διαίρεσης

Συνιστώμενη Ημερήσια Πρόσληψη: 310- 400mg

Σε ποιες τροφές υπάρχει; / Ποια συστατικά περιέχει;
Βρίσκεται σε πράσινα φυλλώδη λαχανικά, στα όσπρια, στους ξηρούς καρπούς και στα ολικής άλεσης δημητριακά.

Τί προκαλεί η έλλειψη της;
Η έλλειψή του προκαλεί κόπωση, αδυναμία, απώλεια όρεξης και ναυτία.

Παρενέργειες  / Αντενδείξεις:
Κίνδυνος τοξικότητας από μαγνήσιο υπάρχει σε ασθενείς με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια.

Κάλιο

Κάλιο Τι είναι: Είναι ένα από τα πιο βασικά ενδοκυτταρικά ιόντα στον οργανισμό μας. Υπάρχει σε όλους του ιστούς του ανθρώπινου σώματος και απαιτείται για τη φυσιολογική κυτταρική λειτουργία.

Που βοηθάει:
1. Στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος,
2. Στη φυσιολογική λειτουργία των μυών,
3. Στη διατήρηση της φυσιολογικής αρτηριακής πίεσης

Επαρκής Ημερήσια Πρόσληψη: 2600-3400mg

Σε ποιες τροφές υπάρχει; / Ποια συστατικά περιέχει;
Βρίσκεται σε μια πληθώρα τροφίμων. Πλούσιες πηγές αποτελούν τα φρούτα, τα λαχανικά, τα όσπρια και οι πατάτες.

Τί προκαλεί η έλλειψη της;
Ανεπαρκής πρόσληψη καλίου μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη πίεση αίματος, εμφάνισης λίθων στους νεφρούς και καταστροφή των οστών.

Παρενέργειες  / Αντενδείξεις:
Χρειάζεται προσοχή η χρόνια χορήγηση καλίου σε άτομα με νεφρική ανεπάρκεια.

Αγριοτριαντάφυλλο
Αγριοτριαντάφυλλο Τι είναι: Η αγριοτριανταφυλλιά (επιστ. ονομ. Rosa canina, Ρόδη η κυνοδορή) είναι αγκαθωτός θάμνος που ανήκει στο γένος των Ρόδων (Rosa). Ο καρπός της έχει κόκκινο ή πορτοκαλί χρώμα και σχήμα ωοειδές (με πολλούς σπόρους μέσα).

Που βοηθάει: Με μια συγκέντρωση πάνω από 100 φορές μεγαλύτερη από αυτή των πορτοκαλιών, οι καρποί αγριοτριαντάφυλλου είναι μια από τις πλουσιότερες φυσικές πηγές βιταμίνης C. Παρέχουν συμπληρωματικές αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες, όπως ανθοκυανίνες και προανθοκυανιδίνες, καθώς επίσης και διάφορα καροτενοειδή. Κατέχει αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές και διουρητικές δράσεις και συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.
Καρπός ιπποφαούς Τι είναι: Το Ιπποφαές (Hippophae L.) είναι φυλλοβόλος θάμνος που ανήκει στην οικογένεια των Ελαιαγνοειδών.

Που βοηθάει: Ο καρπός ιπποφαούς έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C (με μέση περιεκτικότητα περίπου 15 φορές περισσότερη από το πορτοκάλι) αλλά και άλλων φυσικών αντιοξειδωτικών, όπως βιταμίνης E, φλαβονοειδών, καροτενοειδών (συμπεριλαμβανομένου του λυκοπενίου, της ζεαξανθίνης και του β-καροτενίου) και συνενζύμου Q10 (CoQ10). Επιπλέον, το ιπποφαές περιέχει ω-3, ω-6, ω-9 και το σπάνιο ω-7, ιδιαίτερα σημαντικό για τη μείωση του κινδύνου για διαβήτη τύπου II, σχηματισμού αθηρωματικής πλάκας, μείωση ενός δείκτη φλεγμονής που ονομάζεται C-αντιδρώσα πρωτεΐνη (CRP), η οποία συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο για καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό επεισόδιο. Οι θρεπτικές ουσίες και τα φυτοχημικά συστατικά των καρπών του ιπποφαούς έχουν θετική επίδραση έναντι των φλεγμονών, του καρκίνου και άλλων ασθενειών.
Φύλλα ιπποφαούς
Φύλλα ιπποφαούς Τι είναι: Το Ιπποφαές (Hippophae L.) είναι φυλλοβόλος θάμνος που ανήκει στην οικογένεια των Ελαιαγνοειδών.

Που βοηθάει: Τα φύλλα ιπποφαούς περιέχουν μεγάλες ποσότητες ασβεστίου, μαγνησίου, καλίου, β-καροτίνης, φλαβονοειδών, λυκοπενίου, πολυφαινολών και βιταμίνης Ε, που γενικά καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες. Τα αντιοξειδωτικά και τα φλαβονοειδή μπορούν να μειώσουν την χοληστερόλη ύστερα από μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί. Ακόμη, το λυκοπένιο αν προστεθεί στην καθημερινή μας διατροφή, έχει αποδεδειχθεί ότι μειώνει τις πιθανότητες για εμφάνιση καρκίνου του προστάτη, του στομάχου και του εντέρου. τα αποξηραμένα φύλλα του ιπποφαoύς είναι πλούσια σε πολυακόρεστα λιπαρά, εδώδιμες ίνες, πρωτεΐνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και υδατάνθρακες. Έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. Επιπλέον, τα φύλλα του ιπποφαούς έχουν κάτι ακόμα που δεν περιέχεται στον καρπό και αυτό είναι πρωτεΐνη σε ποσοστό 24%.
Πίτουρο ρυζιού Τι είναι: Το πίτουρο είναι η εξωτερική επικάλυψη του κόκκου ρυζιού και συχνά αφαιρείται κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας.

Που βοηθάει: Το πίτουρο ρυζιού είναι ιδιαίτερα υψηλό σε βιταμίνες Β όπως η θειαμίνη, η νιασίνη και η Β6, οι οποίες διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στην παραγωγή ενέργειας, στην καρδιαγγειακή υγεία και στην αποφυγή της κατάθλιψης. Επιπλέον, περιέχει περισσότερα από 100 γνωστά αντιοξειδωτικά, μεταξύ των οποίων τοκοτριενόλες, τοκοφερόλες, α-λιποϊκό οξύ (το οποίο επίσης ανακυκλώνει αντιοξειδωτικές ουσίες όπως αυτές των βιταμίνη C και Ε αφού έχουν εξαντληθεί), συνένζυμο Q10 (CoQ10) και πολλά καροτενοειδή. Είναι, επίσης, γνωστό ότι περιέχει τα αντιοξειδωτικά ένζυμα υπεροξείδιο της δισμουτάσης (SOD), υπεροξειδάση και καταλάση..
Βιταμίνη C

Βιταμίνη C Τι είναι: Βιταμίνη C, γνωστή και ως ασκορβικό οξύ, είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη.

Που βοηθάει:
1. Στη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος κατά τη διάρκεια και μετά από έντονη σωματική άσκηση,
2. Στο φυσιολογικό σχηματισμό του κολλαγόνου για τη φυσιολογική λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων,
3. Στο φυσιολογικό σχηματισμό του κολλαγόνου για τη φυσιολογική λειτουργία των οστών, των χόνδρων, των ούλων, των δοντιών και του δέρματος,
4. Στη φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών που αποσκοπούν στην παραγωγή ενέργειας,
5. Στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος,
6. Στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία,
7. Στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος,
8. Στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες,
9. Στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης,
10. Στην αναγέννηση της ανηγμένης μορφής της βιταμίνης Ε,
11. Αυξάνει την απορρόφηση του σιδήρου

Συνιστώμενη Ημερήσια Πρόσληψη: 75-90mg

Σε ποιες τροφές υπάρχει; / Ποια συστατικά περιέχει;
Βρίσκεται στα φρούτα και τα λαχανικά. Πλούσιες πηγές είναι τα εσπεριδοειδή, οι πιπεριές, η τομάτα, το ακτινίδιο, οι φράουλες κα.

Τί προκαλεί η έλλειψη της;
Η έλλειψη της προκαλεί σκορβούτο. Τα αρχικά συμπτώματα είναι κόπωση, δυσφορία και φλεγμονή στα ούλα.

Παρενέργειες  / Αντενδείξεις:
Τα ανώτερα επιτρεπτά όρια για τη βιταμίνη C είναι 2000mg την ημέρα. Η υψηλή καθημερινή χορήγηση βιταμίνης C μπορεί να οδήγησει σε λίθους στους νεφρούς σε ασθενείς με υπεροξαλουρία.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΜΙΑ ΚΑΨΟΥΛΑ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΠΑΡΕΧΕΙ:
ΜΕΙΓΜΑ ΒΟΤΑΝΩΝ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ (MAGNIFOOD) 275mg
Stabilized Rice Bran 100mg
Sea Buckthorn Berry/Leaf [Hippophae rhamnoides] – fresh  freeze dried 50mg
Acai Berry [Euterpe oleracea] – fresh freeze dried – ORGANIC 50mg
Acerola Cherry [Malpighia emarginata] – ORGANIC 50mg
Rose Hips [Rosa canina] – ORGANIC 25mg
Vitamin C (as Ca, Mg, K ascorbate) 250mg
ΤΥΠΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ:
Calcium Ascorbate 140mg
Vitamin C 115mg   Calcium 10mg
Magnesium Ascorbate 112mg
Vitamin C 92mg     Magnesium 8mg
Potassium Ascorbate 55mg
Vitamin C 43mg     Potassium 8mg
Larch Tree Arabinogalactan 5.5mg
Alpha Lipoic Acid