Moller’s Μουρουνελαιο Lemon Παραδοσιακο Μουρουνελαιο σε Υγρη Μορφη με Γευση Λεμονι 250ml

16.03

Möller’s Μουρουνέλαιο υγρό από συκώτι Αρκτικής μουρούνας – Συμπληρώνει την καθημερινή διατροφή με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνες D3, A και E αποτελώντας τέλεια λύση για όλη την οικογένεια

✕ Μη διαθέσιμο

Author : Όλγα Λυδάκη
 

Περιγραφή

Möller’s Μουρουνέλαιο υγρό από συκώτι Αρκτικής μουρούνας – Συμπληρώνει την καθημερινή διατροφή με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνες D3, A και E αποτελώντας τέλεια λύση για όλη την οικογένεια.

Περιγραφή – Ιδιότητες

Νορβηγικό Μουρουνέλαιο Möller’s. Συμπληρώνει την καθημερινή διατροφή με απαραίτητα ω-3 λιπαρά οξέα και βιταμίνες D3, Α και Ε υποστηρίζοντας τη λειτουργία του εγκεφάλου1, της όρασης1 και της καρδιάς2.

Η βιταμίνη D προάγει την απορρόφηση του ασβεστίου στο σώμα διευκολύνοντας τη δόμηση ισχυρών οστών, και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Η βιταμίνη Α παίζει σημαντικό ρόλο στην όραση και είναι υπεύθυνη για την ορθή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Η βιταμίνη Ε δρα ως αντιοξειδωτικό.

Το προϊόν διατίθεται σε τρεις γεύσεις: φυσική, λεμόνι, φρούτα (tutti-frutti) και μήλο.

1Με ημερήσια πρόσληψη 250 mg DHA.
2Με ημερήσια πρόσληψη 250 mg ΕΡΑ και DHA.

Δοσολογία

Συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη: Παιδιά ηλικίας από 6 μηνών και ενήλικες – 5 ml. Μην υπερβαίνετε τη συνιστώμενη ημερήσια δοσολογία χωρίς τη συμβουλή του γιατρού σας.

Πρόσθετες πληροφορίες

Αποθήκευση: Μετά το άνοιγμα η φιάλη αποθηκεύεται στο ψυγείο, μακριά από μικρά παιδιά και διατηρείται μέχρι 3 μήνες

Πληροφορίες

Εταιρεία

Μιλιλίτρα

Μορφή

Πιστοποίηση

Κατάλληλο για

, ,

Πηγές Λιπαρών Οξέων

Γενική Ενίσχυση

, , , , ,

Νιώσε τη Φροντίδα

Olga's Tips

Για την ιστορία…

Ο Νορβηγός φαρμακοποιός Peter Möller αποφάσισε να εφαρμόσει για πρώτη φορά την ιδέα της ευρείας χρήσης του μουρουνέλαιου για λόγους υγείας. Παρατήρησε ότι οι άνθρωποι που ζούσαν κατά μήκος των ακτών της Νορβηγίας και κατανάλωναν – λόγω πενίας – μουρουνέλαιο αρρώσταιναν σπανιότερα. Το πρόβλημα, όμως ήταν ότι λόγω της φοβερής του γεύσης η κατανάλωση μουρουνελαίου δεν μπορούσε παρά να είναι περιορισμένη. Έτσι μελέτησε την παλιά μέθοδο και διαπίστωσε ότι το πρόβλημα δεν βρισκόταν στο ίδιο το λάδι, αλλά στη διαδικασία εξαγωγής του.

Πράγματι, οι ναυτικοί, λόγω άγνοιας και έλλειψης μέσων, άφηναν το συκώτι της μουρούνας να ζυμώνεται επί μήνες – αναπόφευκτα όμως και να οξειδώνεται και να σαπίζει εν μέρει – οπότε το λάδι έρρεε σιγά σιγά και συλλεγόταν.

Το 1854, ο Peter Möller ίδρυσε στα νησιά Lofoten της Νορβηγίας το πρώτο εργοστάσιο με πατενταρισμένη διαδικασία παραγωγής του μουρουνέλαιου. Εισήγαγε, μεταξύ άλλων, τη μέθοδο χρήσης ατμού η οποία απέτρεπε την οξείδωση και τη σήψη και εξασφάλιζε τη διατήρηση των πολύτιμων θρεπτικών συστατικών του μουρουνέλαιου. Η μέθοδος που αναπτύχθηκε τότε παραμένει σχεδόν αμετάβλητη μέχρι σήμερα και είναι γνωστή σαν «μέθοδος Möller

 

olga's tips avatar δείτε εδώ τα tips μουpricelesspharmacy.gr

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

mollers mourenelaio-sustastika-enhlikes