Doctor’s Formulas Λιποσωμιακη Φορμουλα Liposomal Vitamin D3 2500IU, 150ml BF2023

8.20

Πόσιμο συμπλήρωμα διατροφής, που συμβάλλει στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων ασβεστίου στο αίμα και στη φυσιολογική κατάσταση των οστών

Διαθέσιμο

Author : Όλγα Λυδάκη
 

Περιγραφή

Η Λιποσωμιακή Φόρμουλα VITAMIN D3 2500IU είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής που περιέχει 2500 μονάδες βιταμίνης D3 (ως χοληκαλσιφερόλη) η οποία συμβάλλει στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων ασβεστίου στο αίμα και στη φυσιολογική κατάσταση των οστών.

 

Η λιποσωμιακή τεχνολογία μορφοποίησης επιφέρει μεγαλύτερη απορρόφηση και
βιοδιαθεσιμότητα των δραστικών ουσιών και βιταμινών.

 


 

Τα λιποσώματα

Τα λιποσώματα ανήκουν στις κολλοειδείς διασπορές συστημάτων μεταφοράς βιοδραστικών μορίων τα οποία έχουν την ικανότητα μεταφοράς τους, βελτιώνοντας την αποτελεσματικότητα τους. Οι διαστάσεις των λιποσωμάτων ανάλογα με την μέθοδο παρασκευής τους και τα φυσικοχημικά χαρακτηριστικά των δομικών τους μονάδων είναι της τάξεως των νανομέτρων μέχρι της τάξεως μερικών μικρομέτρων.

Ιστορικά, στις αρχές της δεκαετίας του 1960, υπήρχε η τάση μελέτης των βιοφυσικών ιδιοτήτων των κολλοείδών συστημάτων τα οποία είχαν σύσταση λιπιδική και φωσφολιπιδική, με στόχο την κατανόηση των βιοφυσικών λειτουργιών των κυττάρων. Ο βιοφυσικός A.D. Bangham μελέτησε λιπιδικές κολλοειδείς διασπορές, για να προσομοιάσει τις κυτταρικές μεβράνες και να μελετήσει την λειτουργικότητα τους.

Τα λιποσώματα εφόσον είναι παρασκευασμένα απο δομικά υλικά όπως αυτά των κυττάρων μας έχουν πλεονεκτήματα τα οποία σχετίζονται με την ‘φιλικότητα’ ως προς τους ιστούς του ανθρώπου. Έχουν την ικανότητα να μεταφέρουν λιπόφιλα βιοδραστικά μόρια τα οποία δεν διαλύονται εύκολα σε υδατικά μέσα και άρα έχουν προβλήματα απορρόφησης και βιοδιαθεσιμότητας π.χ, βιταμίνες , κουρκουμίνη κ.α αλλά και υδατοδιαλυτά η αμφίφιλα μόρια, βελτιώνονται ως προς το ρυθμό διαλύσης και την απορρόφηση τους μέσω του γαστρεντερικού αυλό.

Τα λιποσωματα μπορούν και μεταφέρουν τις βιοδραστικές ουσίες και βελτιώνουν την διαπέραση τους απο τους φραγμούς του γαστρεντερικού σωλήνα και αποτελούν αποτελεσματικά ‘οχήματα’ μεταφοράς βιοδραστικών μορίων.

Η λιποσωμιακή τεχνολογία και ειδικά η καινοτόμος τεχνολογία των υπερμοριακών φωσφολιπιδικών συμπλεγμάτων με δομή λιπιδικών διπλοστοιβάδων μπορούν να βελτιώσουν την θεραπευτική αποτελεσματικότητα των συμπληρωμάτων διατροφής και αποτελούν καινοτομία στον χώρο αυτό , δίδοντας υψηλή προστιθέμενη αξία στην τελική δοσολογική μορφή.

Περιεχόμενο
150 ml
πόσιμο διάλυμα
Δοσολογία
2,5 ml την ημέρα
ή σύμφωνα με τις συστάσεις του γιατρού σας

 

  • To κείμενο δημιουργήθηκε με την συνεργασία του εργαστηρίου της Φαρμακευτικής Νανοτεχνολογίας του Τμήματος Φαρμακευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
  • Βιβλιογραφία: (1) Κ. Δεμέτζος. ‘Φαρμακευτική Νανοτεχνολογία. Βασικές Αρχές και πρακτικές εφαρμογές’, Εκδ. Παρισιάνου, 2014 (2) Y. Perrie, T. Rades ‘Φαρμακευτική Τεχνολογία-Μεταφορά και στοχευμένη δράση φαρμάκων’, Επιστημονική Επιμέλεια Κ. Δεμέτζος , Εκδ. Παρισιάνου, 2016.

 


Αριθμός Γνωστοποίησης Ε.Ο.Φ.: 42630 / 11-05-2021

(Ο Αριθμός Γνωστοποίησης στον Ε.Ο.Φ. δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας από τον Ε.Ο.Φ.)

 


ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ:
• Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης.
• Τα Σ/Δ δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας.
• Να φυλάσσεται μακριά από τα μικρά παιδιά.
• Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.
• Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

Πληροφορίες

Εταιρεία

Μιλιλίτρα

Μορφή

Κατάλληλο για

Μέλος Ομάδας Βιταμίνης

Γενική Ενίσχυση

, , ,

Νιώσε τη Φροντίδα

Olga's Tips

ΣΥΝΘΕΣΗ ΣΕ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΑΝΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΟΣΗ

(2,5 ml)

Βιταμίνη D3
(ως χοληκαλσιφερόλη)

2.500 IU

Λιποσωμιακή Σύσταση:

κυστίδια φωσφατιδυλοχολίνης

(από μη γενετικά τροποποιημένη λεκιθίνη ηλίανθου)

200 mg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Άλλα συστατικά:
κεκαθαρμένο ύδωρ, γλυκερίνη, φυσικό βελτιωτικό γεύσης πορτοκάλι, φυσικό βελτιωτικό γεύσης κίτρο, στέβια, σορβικό κάλιο.

Τα ευρήματά τους, τα οποία ανακοινώθηκαν στο 70ο Ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριο της AACC & Clinical Lab Expo, δείχνουν ότι η συμπλήρωση βιταμίνης D θα μπορούσε να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής των ασθενών με Ρευματοειδή Αρθρίτιδα (ΡΑ).

 

Παρόλο που δεν υπάρχει θεραπεία για την ΡΑ – επειδή πρόκειται για μια αυτοάνοση ασθένεια- η θεραπεία με ισχυρές θεραπείες όπως βιολογικά ή τροποποιητικά της νόσου αντιρρευματικά φάρμακα μπορεί να οδηγήσει σε ύφεση των συμπτωμάτων.

 

Ωστόσο, η έρευνα δείχνει ότι μέσα σε ένα χρόνο από την επίτευξη ύφεσης, οι μισοί από τους ασθενείς με ΡΑ υποτροπιάζουν. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι οι ασθενείς μειώνουν ή διακόπτουν τη φαρμακευτική αγωγή για να μειώσουν τις αρνητικές παρενέργειες, καθώς και το γεγονός ότι μερικά άτομα αναπτύσσουν αντισώματα που αναστέλλουν ιδιαίτερα τα βιολογικά φάρμακα.

 

Απαιτείται συνεπώς πιο αποτελεσματική και βιώσιμη θεραπεία, ώστε περισσότεροι ασθενείς με ΡΑ να μπορούν να ωφεληθούν από μακρόχρονη ύφεση.

 

Η βιταμίνη D θα μπορούσε ενδεχομένως να καλύψει αυτό το ρόλο, καθώς είναι ένας κρίσιμος ρυθμιστής της ανοσολογικής δραστηριότητας και προηγούμενα ευρήματα έχουν δείξει ότι η ΡΑ μπορεί να συνδεθεί με ανεπάρκεια βιταμίνης D.

 

Ωστόσο, καμία προηγούμενη μελέτη δεν αξιολόγησε πώς τα επίπεδα βιταμίνης D επηρεάζουν την κλινική πορεία αυτής της πάθησης.  Αυτό οδήγησε μια ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον Tomas De Haro Muñoz, MD, του Νοσοκομείου Universitario Campus de la Salud στην Ισπανία, για να διερευνήσει τη σχέση μεταξύ των επιπέδων βιταμίνης D και τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων της RA.

 

Μετρήθηκαν τα επίπεδα της 25-υδροξυβιταμίνης D (25 (OH) D) – δείκτης της κατάστασης της βιταμίνης D- σε δείγματα αίματος από 78 ασθενείς με RA και 41 υγιείς μάρτυρες. Οι ερευνητές κατέγραψαν επίσης εάν οι ασθενείς με ΡΑ είχαν ενεργό νόσο ή ήταν σε ύφεση.

 

Η στατιστική ανάλυση των μετρήσεων της 25 (OH) D έδειξε ότι, συνολικά, οι ασθενείς με ΡΑ είχαν χαμηλές συγκεντρώσεις 25 (OH) D σε σύγκριση με υγιή άτομα, με μόνο 33% των ασθενών με ΡΑ να εμφανίζουν επαρκή επίπεδα βιταμίνης D.

 

Συγκεκριμένα, τα επίπεδα των 25 (OH) D ήταν ακόμη χαμηλότερα σε ασθενείς που είχαν ενεργό νόσο και εμφάνισαν πιο σοβαρά συμπτώματα, όπως ένας μεγαλύτερος αριθμός επώδυνων και φλεγμονωδών αρθρώσεων, σε σύγκριση με τους ασθενείς που ήταν σε ύφεση.

 

Αυτά τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι η στόχευση της έλλειψης βιταμίνης D θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι το κλειδί για να βοηθήσει τους ασθενείς να επιτύχουν και να διατηρήσουν την ύφεση της ΡΑ.

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

 

ΣΥΝΘΕΣΗ ΣΕ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ  

ΑΝΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΟΣΗ

(1 μαλακή κάψουλα)
 

Βιταμίνη D3

(ως χοληκαλσιφερόλη)
 
 

2000 IU (50μg)

 

Άλλα συστατικά: βόειος ζελατίνη, γλυκερόλη, έλαιο σπόρων σταφυλιού.
(*) Δεν περιέχει συντηρητικά, γλουτένη, αρώματα, γλυκαντικά, κ.λπ.