Περιγραφή
Bionat Querci Vir
Συμπλήρωμα Διατροφής για το Ανοσοποιητικό Σύστημα
Το QuerciVir® είναι ένα καινοτόμο σκεύασμα που προστατεύεται από δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τη σύνθεσή του.
Στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού
Διατροφική ανάλυση Σύνθεση ανά ημερήσια δόση ΔΤΑ%
Κερσετίνη 190 mg
Βιταμίνη C
(προστατευμένη) 100 mg 125
Λαπάχο (Tab. Avel.) 300 mg
Χωρίς γλουτένη και λακτόζη
ΧΡΗΣΗ
Τρόπος λήψης 1 δισκίο την ημέρα, κατά προτίμηση το πρωί.
Βιταμίνη C
Τι είναι: Βιταμίνη C, γνωστή και ως ασκορβικό οξύ, είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη.
Που βοηθάει:
1. Στη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος κατά τη διάρκεια και μετά από έντονη σωματική άσκηση,
2. Στο φυσιολογικό σχηματισμό του κολλαγόνου για τη φυσιολογική λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων,
3. Στο φυσιολογικό σχηματισμό του κολλαγόνου για τη φυσιολογική λειτουργία των οστών, των χόνδρων, των ούλων, των δοντιών και του δέρματος,
4. Στη φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών που αποσκοπούν στην παραγωγή ενέργειας,
5. Στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος,
6. Στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία,
7. Στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος,
8. Στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες,
9. Στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης,
10. Στην αναγέννηση της ανηγμένης μορφής της βιταμίνης Ε,
11. Αυξάνει την απορρόφηση του σιδήρου
Συνιστώμενη Ημερήσια Πρόσληψη: 75-90mg
Σε ποιες τροφές υπάρχει; / Ποια συστατικά περιέχει;
Βρίσκεται στα φρούτα και τα λαχανικά. Πλούσιες πηγές είναι τα εσπεριδοειδή, οι πιπεριές, η τομάτα, το ακτινίδιο, οι φράουλες κα.
Τί προκαλεί η έλλειψη της;
Η έλλειψη της προκαλεί σκορβούτο. Τα αρχικά συμπτώματα είναι κόπωση, δυσφορία και φλεγμονή στα ούλα.
Παρενέργειες / Αντενδείξεις:
Τα ανώτερα επιτρεπτά όρια για τη βιταμίνη C είναι 2000mg την ημέρα. Η υψηλή καθημερινή χορήγηση βιταμίνης C μπορεί να οδήγησει σε λίθους στους νεφρούς σε ασθενείς με υπεροξαλουρία.
Κουερσετίνη Τι είναι: Είναι ένα φλαβονοειδές που υπάρχει σε πολλά φρούτα, λαχανικά, φύλλα και σπόρους. Βρίσκεται προσκολλημένο σε σάκχαρα στα φυτά τα οποία σχετίζονται με παρέμβαση στις αλληλεπιδράσεις με πρωτεΐνη/ απελευθερώνονται στην πεπτική οδό.
Που βοηθάει: Όλα τα οφέλη της οφείλονται στην αντιοξειδωτική της ικανότητα. Επίσης, εμφανίζει ιδιότητες αντιφλεγμονώδεις, αντιιικές και ανοσοπροστατευτικές.
Λαπάτσο Τι είναι: Γνωστό και ως πάου ντ’ άρκο (pau d’ arco), ίπε ρόξο (ipe roxo) και ταχίμπο (taheebo), είναι ένα γηγενές φυτό της Νοτίου Αμερικής. Περιέχει φυτοχημικά, όπως το β-καροτένιο, β-σιτοστερόλη, μια χημική ουσία που ονομάζεται “lapahol”. Η F.D.A. (Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων στις ΗΠΑ.) απέδωσε το 1981 στο Lapacho το «Πιστοποιητικό Ασφαλείας».
Που βοηθάει: Το εκχύλισμα του φυτού περιέχει σύμπλεγμα 18 κινονών και κερσετίνης που δρουν κατά gram- και gram+ βακτηρίων (Staphylococcus, Streptococcus, Brucella, κ.ά), μυκήτων (Candida albicans, Trichophyton), ιών (έρπης Ι και ΙΙ, ρετροϊοί, άφθες και αφθώδεις στοματίτιδες) και φλεγμονών. Οι πιο σημαντικές δράσεις του Lapacho είναι η αντιμυκητισιακή, η αντιμικροβιακή, η αντϊική, η αντιφλεγμονώδης και η ανοσοδιεργετική ενώ υπάρχουν έρευνες ακόμη και στον τομέα της ογκολογίας.