Περιγραφή
Η τακτική κατανάλωση της ξυλιτόλης απομακρύνει τα υπολείμματα πλάκας από τα δόντια ενώ διαλύει και την ήδη σχηματισμένη πλάκα. Επιπλέον, επιτυγχάνεται επαναμετάλλωση της αδαμαντίνης αυξάνοντας την τιμή του pH του στόματος…
Tα θετικά αποτελέσματα της χρήσης οδοντότσιχλας με ξυλιτόλη:
– αυξάνει την παραγωγή σιέλου (στην ξηροστομία)
– περιορίζει τον σχηματισμό οδοντικής πλάκας
– μειώνει τα βακτήρια που δημιουργούν οξέα και πλάκα
– βοηθά στην επανασύσταση του σμάλτου των δοντιών
– μειώνει την μετάδοση «τερηδονικής λοίμωξης» από την έγκυο μητέρα στο έμβρυο
– προστατεύει μακροχρόνια ακόμα και σε περίπτωση προσωρινής διακοπής της χρήσης
– χρησιμοποιεί ως γλυκαντική ουσία ξυλιτόλη κατά 100% (όχι ζάχαρη) και είναι κατάλληλη για διαβητικούς
Σε ποιους συνιστώνται τα προϊόντα με ξυλιτόλη:
– σε όλους όσους θέλουν να διατηρούν τα δόντια τους υγιή, ανεξαρτήτως ηλικίας
– σε μητέρες και παιδιά, καθώς και σε έγκυες γυναίκες
– σε παιδιά που βγάζουν δόντια (αποτελεσματική και για τη μέση ωτίτιδα)
– σε παιδιά σχολικής ηλικίας, ειδικά στην ηλικία της δεύτερης οδοντοφυΐας ή με ορθοδοντικές συσκευές
– σε ασθενείς με περιοδοντίτιδα
– σε ασθενείς που πάσχουν από ξηροστομία
– σε ασθενείς με στοματική κακοσμία
– σε διαβητικούς
Γιατί η ξυλιτόλη είναι πιο φιλική προς τα δόντια από τη ζάχαρη και τα περισσότερα υποκατάστατά της;
Η ξυλιτόλη μειώνει την επικάθηση και την παραγωγή οδοντικής πλάκας. Η ξυλιτόλη δεν μεταβολίζεται από τα περισσότερα βακτήρια που μπορούν να προκαλέσουν τερηδόνα, και έτσι αποφεύγεται σε μεγάλο βαθμό η αύξηση της οξύτητας στην πλάκα.
Η ξυλιτόλη ενισχύει ενεργά τη διαδικασία επανασύστασης του σμάλτου μέσω της αύξησης των επιπέδων pH.
Η ξυλιτόλη εμποδίζει την αύξηση συγκεκριμένων ειδών Βακτηρίων επιβραδύνοντας τις ενζυμικές αντιδράσεις τους.
Η ξυλιτόλη είναι ένα φυσικό υποκατάστατο της ζάχαρης που υπάρχει σε πολλά φρούτα και λαχανικά έχει, ωστόσο, περίπου 40% λιγότερες θερμίδες.
Μικρές ποσότητες ξυλιτόλης δημιουργούνται επίσης στον ανθρώπινο οργανισμό με τον μεταβολισμό.
Συνιστώμενη ημερήσια κατανάλωση:
Ενήλικες: 6-7 τσίχλες
Παιδιά: 3-4 τσίχλες
Η ποσότητα των 3-7 γραμμαρίων ξυλιτόλης που απορροφάται από τον οργανισμό με την ανωτέρω κατανάλωση είναι αρκετή για να ωφεληθείτε από τα επιστημονικά αποδεδειγμένα πλεονεκτήματά της. Συνιστάται να κατανέμετε την κατανάλωση καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας το ιδανικό ωστόσο είναι να μασάτε μία τσίχλα λίγο πριν ή μετά από τα κυρίως γεύματα. Η δράση της ξυλιτόλης διαρκεί όσο η τσίχλα έχει γλυκιά γεύση. Εφόσον η ξυλιτόλη είναι φυσικό προϊόν του ανθρώπινου μεταβολισμού, όλοι μπορούν να καταναλώνουν προϊόντα που περιέχουν ξυλιτόλη.